Жителів Харкова та області попередили про стихійне лихо

Ожеледиця створює проблеми для всіх: і пішоходів, і водіїв

В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області зазначають, що часто зима для українців перетворюється на стихійно лихо  і нагадують про правила безпеки зимою, повідомляють "Коментарі. Харків".

Сніг, вітер, відлига та знову мороз здатні вплинути на працездатність і життєдіяльність цілих регіонів. А ожеледиця створює проблеми для всіх: і пішоходів, і водіїв. Це перша та основна причина травм.

Найбільша кількість звернень до медичних закладів відбувається у зв’язку з пошкодженням нижніх та верхніх кінцівок: переломи та вивихи, забій м’яких тканин. 

Найбільшу категорію, схильну до травм становлять люди середнього віку. Щоб мінімізувати загрозу спеціалісти радять: 

- дотримуватись правил дорожнього руху: переходити вулицю тільки в призначених місцях, переконавшись, що всі транспортні засоби повністю зупинилися;

- опанувати мистецтво падіння - якщо розумієте, що уникнути падіння не вдається, у жодному разі не виставляйте вперед руки. Коли відчуваєте, що ось-ось впадете, спробуйте присісти та згрупуватись – це допоможе вберегти кінцівки від переломів.

Також спеціалісти наголошують, якщо ви впали й через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини, терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з непередбачуваними наслідками.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові планують відновити пошкоджену поліклініку. Найближчим часом чеські партнери планують облаштувати в медичному закладі робочі місця для медичної практики (хірургія, гінекологія та загальна практика).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися