На межі безробіття: у Харківській області лікарі отримали "листи щастя"

Харківські медики повинні підписати згоду на зміну умов оплати і умов праці, починаючи з 1 квітня 2020 року

На Харківщині медики повинні підписати згоду на зміну умов оплати і умов праці, починаючи з 1 квітня 2020 року. Про це на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook написав харківський анестезіолог Максим Федак.

Зі слів Федака, медикам, які працюють в Харківській області, пропонують написати згоду на зміну умов праці та оплати, а тих, хто з цим не згоден звільнять. Він також розповів, що пацієнтів харківського Центру по боротьбі зі СНІД попередили про можливе закриття установи.

"В державі немає грошей для забезпечення охорони здоров'я, втім вистачає на годування монстра НСЗУ зміст дармоїдів у Моз, міськ - і облздраввідділеннях, радників міського та обласного начальства. Українських медпрацівників прийме Європа, а пацієнтів – українська земля, на кладовищах", - написав Максим Федак.

У свою чергу, харківський медик Ірина Багалій підтвердила інформацію, яку поширив Федак. Так, жінка опублікувала на своїй сторінці в Facebook фото заяви, в якій їй пропонують погодитися на зміну з 1 квітня 2020 року умов роботи.

"У нашій дурці, як і у всіх лікарнях містечка Ха, роздають листи щастя. Я це підписувати не збираюся, звичайно. Тому що якщо наша шановна адміністрація установи за підказками НСЗУ змінює умови праці та оплати, вони повинні зосередитися і таки набратися сміливості сказати, як же змінюють. Щоб потім не з'ясувалося що ми погодилися працювати в режимі 24/7 за половину мінімальної зарплати. Загалом, папірець не вартоий туалетного паперу", - написала Багалій.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що в селищі Андріївка Балаклійського району кілька сотень людей вийшли на акцію протесту. Місцеві жителі зібралися у Будинку культури, де збирали підписи проти закриття медустанови. За словами ініціаторів акції, інформація про закриття місцевої лікарні надійшло від керівництва Балаклійської районної лікарні. Її планують закрити до 1 квітня 2020 року. Працівники медустанови вже отримали листи про звільнення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися