У Харківській Чорнобильській лікарні, як і раніше, не вистачає персоналу (відео)

Лікарів для роботи із зараженими COVID-19 в лікарні досить

В Харківському диспансері радіаційного захисту населення понад півсотні медпрацівників займаються здоров'ям хворих коронавірусом. Про це Суспільному розповіла директор медичного закладу Ірина Пирогова.

За її словами лікарів для роботи із зараженими COVID-19 в лікарні досить. На цей час не вистачає молодших медичних сестер.

"У нас зараз працюють випускники Куп'янського медичного училища, з Вовчанська дві медичні сестри та два інтерни. Більше ніж 50 медиків. У нас повністю укомплектований лікарями — це анестезіологи, терапевти. Ми зараз потребуємо хоч би 10 молодших медичних сестер, а так робимо в нормальному режимі. Зосталися люди, які, дійсно, хотіли працювати. У нас до них нарікань немає", - зазначила Пирогова.

В диспансер з червня влаштувалася працювати лікарем-інтерном Олександра Петелько. Зараз вона виконує функції медсестри. Їй швидко довелося перебудуватися через те, що через 12 днів після того, як вона прийшла, лікарню переробили під хворих коронавірусом. Найскладніше було звикнути до спеціального костюма - у них дуже жарко. Олександра каже, що є кілька видів костюмів. Одноразові потрібно міняти кожні три години.

“Не лякали ускладнення - все це було знайоме до того, як почалася епідемія. На зміні, в середньому, чотири медики. Повинно бути трохи більше - п'ять, - але поки з персоналом не все добре. Двоє знаходяться у реанімації постійно, потім вони міняються - інші заходять два", - розповіла Олександра.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Диспансері радіаційного захисту населення, куди тепер доставляють хворих коронавірусом, недостатньо персоналу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися