У Харкові молоді інженери розробили і зібрали спорядження для медиків (фото, відео)

У харківських лікарів з'явилися нові захисні шоломи

У Харкові молоді інженери з "Гараж Хаба" передали лікарням Харкова перші 30 шоломів для захисту медиків від COVID. Про це розповіли на Суспільному.

У медіа відзначають, що в захисний комплект входить капюшон, пластикова прозора маска і фільтр, від якого знезаражене повітря під тиском закачують під шолом.

Над костюмом працювали три інженери, два тестувальники і два збирачі. Респіратор тестували на манекені, який прозвали Хельгой. Консультував розробників лікар-анестезіолог Олександр Золотарьов. Він упевнений, що такий шолом дає 99,98% захисту від вірусів.

Всього виготовили 30 шоломів і на цей перший тираж пішов місяць. Дев'ять комплектів передали Харківській інфекційної лікарні. Їх використовуватимуть у відділенні інтенсивної терапії.

"На проєкт майстерня зібрала понад 300 тисяч гривень: це пожертвування підприємців і кошти міжнародного благодійного фонду. За ці кошти майстерня змайструє ще 120 масок, які планують передати в лікарні семи інших областей України ", - додали на Суспільному.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 7 серпня за результатами перегляду зонування урядовою комісією, Харків і область з працею, але залишилися в зеленій зоні. Однак головний санлікар рекомендує населенню дотримуватися карантинні обмеження в місті і за його межами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися