Харківська область не зможе побудувати онкоцентр за свої гроші

З приводу нової лікарні для хворих на рак будуть звертатися до президента

Харківська облдержадміністрація звертатиметься до центральної влади з проханням дати грошей на будівництво нового онкоцентру з державного бюджету. Про це Суспільному заявив заступник голови Харківської обладміністрації Тарас Пастух.

"Так, раніше його планували будувати за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, тієї квоти, яка виділяється для Харківської області. Зрозуміло, що років 10, а може, і 15 треба було б весь фонд направляти на будівництво цього центру. Тому сьогодні ми вийшли з ініціативою і на президента, і на уряд, щоб цей проект став національним. Тому що онкозахворювання - сьогодні немає сім'ї, яка не знає, що це за біда ... ", - зазначив Пастух.

За його словами обласна влада сподівається, що на наступний бюджетний рік з державного бюджету виділять суми для будівництва першої черги.

Проектно-кошторисну документацію оновили та відіслали до Верховної Ради, Кабмін і Офіс президента. Також запросили президента України Володимира Зеленського відвідати онкоцентр.

Довідка "Коментарів": за новим проєктом, в онкоцентру в Помірках повинен з'явитися новий чотириповерховий лікувально-діагностичний корпус і відділення променевої терапії. Також в проєкті - ремонт в старому корпусі під поліклінічне відділення. Розробку проєкту почали ще в лютому 2018 року. У грудні 2018 року проєкт оцінили в 1,7 мільярда гривень. Минулого року на будівництво витратили 43 мільйони. Близько року роботи стоять.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові для боротьби з коронавірусів залучать ще чотири медичні установи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися