У Харківській області ще чотири лікарні почнуть приймати хворих коронавірусом

Може бути додатково розгорнуто від 800 до 1 тис. ліжок

У Харківській області будуть залучені додаткові медичні установи для госпіталізації хворих коронавірус. Про це заявив сьогодні, 15 жовтня, під час сесії заступник голови Харківської обладміністрації Тарас Пастух, передає Depo.Харьков.

Так, в Ізюмській районній лікарні Харківської області виділили 110 ліжок для хворих COVID-19. Пастух також зазначив, що в найближчі дні очікується розпорядження про залучення ще чотирьох лікарень для госпіталізації хворих коронавірусів - Обласної клінічної лікарні, двох лікарень "Укрзалізниці", Інституту терапії імені Л.Т. Малої НАМН України.

Пастух додав, що на базі цих лікарень може бути додатково розгорнуто від 800 до 1 тис. ліжок. Він зазначив, що з обласного бюджету можна виділити гроші на підготовку тільки для ОКБ, інші лікарні фінансуються з державного бюджету.

"Ведеться робота з Києвом, щоб власники виділили додаткові фінансові ресурси для проведення кисню і закупівлі обладнання", - сказав Пастух.

Він додав, що завтра бюджетний комітет Верховної Ради повинен підтримати відповідну постанову і Харківська область отримає 37 млн грн на придбання концентраторів і на проведення кисневих точок.

Нагадаємо, Харківська область - на другому місці за кількістю випадків COVID-19. Так, за станом на 15 жовтня в Харківській області коронавірусів захворіли 26913 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися