Харківські школярі все-таки йдуть на канікули, а транспорт ні

З 19 жовтня в Харкові вводиться "червона" зона

У Харківській міськраді прийняли остаточне рішення щодо ситуації зі школами та міським транспортом під час переходу в "червону" карантинну зону. Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

Сьогодні, 16 жовтня, пройшло позачергове засідання Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання нагадали, що епідемічна ситуація щодо захворюваності на коронавірус в Харкові залишається напруженою. Так, за останні два тижні серед жителів міста зареєстровано 5690 випадків COVID-19. Показник на 100 тис. Населення склав 399, що вимагає віднесення території до "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

У зв'язку з цим з 00:00 19 жовтня на території Харкова вводять протиепідемічні заходи, встановлені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Зокрема, вони включають такі обмеження:

- установи культури (в т. ч. кінотеатри), розважальні установи (в т. ч. нічні клуби) припиняють роботу;

- об'єкти харчування та ТРЦ працюють до 20:00;

- спортзали та фітнес-центри працюють за умови суворого дотримання протиепідемічних норм;

- шкільні канікули починаються 19 жовтня і триватимуть до 30 жовтня; студенти вишів навчаються дистанційно.

При цьому дитячі садки, продуктові магазини й ринки продовжують роботу у звичайному режимі. Міський пасажирський транспорт, в тому числі метро, зупиняти не будуть.

Перший віцемер Ігор Терехов заявив, що місто профінансував всі заходи, які необхідні для роботи виборчих дільниць в умовах пандемії під час місцевих виборів 25 жовтня - закуплені дезінфікуючі засоби, обмежувальні стрічки, урни тощо.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківський метрополітен посилено візьметься за контроль маскового режиму. Віцемер 16 жовтня на засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій зазначив, що потрібно стежити за масковим режимом не тільки в вестибюлях і на платформах, а й в вагонах метро.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися