Харківська мерія розповіла про своє ставлення до "карантину вихідного дня"

Оцінку діям уряду міськрада не дає

У Харкові, на відміну від Львова і Рівного, будуть дотримуватися карантину. Про це в коментарі Newsroom повідомив директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю мерії Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

"Ми не даємо оцінку рішенню уряду, проте будемо дотримуватися його, так воно обов'язково до виконання на всій території України", - сказав директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю мерії.

Довідка "Коментарів": рішення про введення нових обмежень взяли на засіданні уряду в середу, 11 листопада. Згідно з розпорядженням, у суботу та неділю заборонять роботу барів, кафе і ресторанів, ТРЦ, установ культури, спортивних залів, басейнів, а також непродовольчих магазинів. Незабаром після цього мери Рівного та Львова заявили, що не вводитимуть "карантин вихідного дня".

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, 6 листопада, під будівлею ХОДА зібралися близько 500 підприємців - власників закладів громадського харчування з вимогою поміняти карантинні умови, щоб вони змогли працювати. Такий великої акції раніше представники цього бізнесу не проводили. Для деяких учасників мітингу він став першим в житті. Всі бізнесмени скаржаться на збитки. Подібної масштабної акції в Харкові не було давно, зазначає журналіст Павло Новик. "Представники закладів кажуть, що неможливо навіть вийти в нуль, працюючи до 8 вечора. В ситуації коли ніхто не скасовував оплату оренди, комуналки та податків. І що закритися дешевше, ніж працювати. Одна з вимог - дати можливість закладам самим вибирати час роботи, при цьому закладу зобов'язуються виконувати всі протиепідемічні норми. Вимоги передали в ХОДА", - пише Новик у себе в Facebook і опублікував фото з місця подій.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися