Харків'ян обіцяють забезпечити вакциною проти COVID-19

Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)"

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про забезпечення доступу українців до безпечних і ефективних вакцин проти COVID-19. Про це сказано на офіційному сайті Глави держави.

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 1075 повинен дати українцям доступ населення до безпечних, якісних та ефективних вакцин проти COVID-19. Зокрема, повинні стати меншими терміни клінічних випробувань і держ. реєстрації для вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби.

Закон повинен зменшити навантаження на систему охорони здоров'я через те, що пройде масова вакцинація великої кількості пацієнтів в рамках клінічних випробувань.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, харків'янин подав позов на Кабінет міністрів в Київський Окружний адміністративний суд. У ньому він просить суд анулювати постанови про продовження карантину до 28 лютого 2021 і локдауні на період з 8 по 25 січня. Харків'янин вважає, що уряд неправомірно встановило заборону окремих видів господарської діяльності та обмежило конституційні права жителів України на період карантину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися