Перший пішов! - у Харкові зробили перші 20 щеплень: деталі

Перші вакцинації відбулися у дитячій інфекційній лікарні, щеплення робили тим, хто у найбільшій зоні ризику

На Харківщині вже 20 вакцинованих від Covid-19. Перші щеплення зробили лікарям Харківської обласної інфекційної лікарні та працівникам служби екстреної медичної допомоги, про це повідомили у прес-службі Харківської ОДА.

Щеплення проводять на базі Харківської обласної дитячої інфекційної лікарні.

"Сьогодні мобільна бригада розпочала щеплення, першою чергою, медичних працівників, які надають допомогу пацієнтам з Сovid-19. Це працівники обласної інфекційної лікарні і працівники служби екстреної медичної допомоги. Ми розробили графік, який охоплює медичних працівників різних закладів, відповідно до встановлених вимог МОЗ. Ми сподіваємося, що процес вакцинації буде проведено у відповідні терміни", - розповів заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук.

За його словами, вже з 1 березня вакцину надішлють у райони області.

Першою вакцинованою харків'янкою стала лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Дилара Гарбуз, в.о. завідувачки 4-м лікувально-діагностичним відділенням, саме  там лікують тяжких хворих – кисневозалежних.

"Я вважаю, що вакцинація потрібна. Ми працюємо в осередку, постійно контактуємо з хворими. У нас повинен бути постійний імунітет, адже ми найбільш схильні до ризику зараження", - каже лікарка.

За словами директора обласної "інфекційки" Павла Нартова, отримана вакцина є якісною, і надалі у лікарні будуть щеплювати усіх охочих.

Нагадаємо, вчора ввечері Харківщина отримала 30 400 доз вакцини індійського виробництва CoviShield. "Коментарі" повідомляли, що вони призначені для першої хвилі вакцинації, за якою планують зробити щеплення 15 200 медичним працівникам, які працюють із Covid-19.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися