На Харківщині захворюваність на Covid-19 стабільно висока, кількість смертей не падає: статистика

Лабораторії фіксують кількість нових випадків Covid-19 вище середнього рівня, по 10 людей на день помирають

Кількість нових випадків захворювання на коронавірус у Харківській області стабільно висока, про це свідчать дані, оприлюднені Харківським обласним лабораторним центром Міністерства охорони здоров'я.

За останню добу на Харківщині зафіксовано 335 нових випадків захворювання. Це трохи менше, ніж у попередні два дні, але все одно більше за середній показник за тиждень. Кількість померлих від коронавірусу не зменшується, за добу померли 9 осіб.

Всього хворіють у Харківській області та знаходяться під медичним спостереженням 5 225 пацієнтів.

Загалом від початку пандемії на Харківщині було зареєстровано 83 137  випадків захворювання. З них летальних 1 568. Змогли вилікуватися від коронавірусу 76 344 людини.

Найбільша кількість хворих за останню добу у Харківській області зафіксована у місті Харків - 256 осіб та Вовчанському районі - 23 особи. Також випадки захворювання лабораторно підтверджені у Чугуївському - 12, Дворічанському - 10, Красноградському - 9, Харківському - 8, Куп'янському - 6, Барвінківському - 4, Зміївському - 3, Валківському - 1, Золочівському - 1, Кегичівському - 1, Балаклійському - 1 районах.

На території всієї України кількість нових хворих також залишається стабільною: за добу було зафіксовано 8 003 випадків захворювання. Захворіли 475 дітей та 312 медпрацівників.

Наразі активно хворими є 144 547 пацієнтів. За добу від коронавірусу померли 146 українців.

У всіх містах України було зроблено 78 264 тестування на Сovid-19, в тому числі, методами ПЛР та ІФА, а також експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.

Найбільше нових хворих зареєстрували у місті Києві - 748, у Вінницькій - 738 та Чернівецькій областях - 638. Більшість летальних випадків за останню добу зафіковано у Закарпатській області - 16 осіб, місті Києві - 15 та у Запорізькій області - 14.

Вже два дні в Україні триває вакцинація від Covid-19 індійською вакциною CoviShield. Вчора перші щеплення були зроблені на Харківщині. "Коментарі" повідомляли, що 20 вакцин отримали лікарі харківської обласної інфекційної лікарні та працівники екстрених бригад медичної допомоги.



Джерело: https://labcenter.kh.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися