На Харківщині за добу від ковід померло п'ятеро осіб - кількість тестів зменшилася в чотири рази (Статистика)

На вихідних серйозно знижується кількість тестувань на наявність коронавірусу, через це показник захворюваності різко падає, а потім знову стрімко злітає

За неділю на Харківщині було зафіксовано 69 випадків коронавірусної хвороби, про це свідчать дані, розміщені на сайті Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

Зниження кількості виявлених хворих зумовлено зниженням на вихідних інтенсивності проведення тестувань на наявність Covid-19.

За добу у Харківській області померло п'ятеро осіб. Всього під медичним наглядом перебувають 5368 пацієнтів. Від самого початку пандемії було лабораторно підтверджено 83 887 випадків коронавірусу, з них одужали 76 929 осіб, 1590 - померли.

Найбільше хворих за добу було зафіксовано у Харкові - 60 осіб. Також нові захворювання є у Харківському - 4, Чугуївському - 3, Дергачівському - 1, Коломацькому - 1 районах.

На території всієї України за неділю біло зафіксовано 4 285 нових випадків захворювання на коронавірус. З них 258 хворих - діти, 93 - медпрацівники. Всього хворіють в різних містах України 154 360 осіб. За добу було зроблено 23 066 тестувань - це вдвічі менше, ніж у попередню добу, та в чотири рази менше, ніж у середньому за тиждень. Тестування проводилися методами ПЛР та ІФА, а також експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.

Всього за добу в Україні померло від ковід 68 осіб, найбільше - у Запорізькій області: 13 хворих.

Згідно даних Центру громадського здоров'я, вакцинації у неділю не проводилися. В цілому за період появи вакцини в Україні було зроблено 3 141 щеплення.

Нагадаємо, раніше були підбиті підсумки за зиму по захворюванням на ковід. "Коментарі" повідомляли, що харківський лікар спрогнозував, що в Україні пандемія триватиме довше, ніж у решті світу.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися