На Харківщині в 4 рази більше випадків коронавірусу та 10 померлих: статистика

Незважаючи на усі заходи протидії коронавірусу та розпочату вакцинацію, смертність та захворюваність продовжує зростати

За минулу добу у Харкові та області було зафіксовано в чотири рази більшу кількість хворих на коронавірус, ніж напередодні. Про це свідчать дані Харківського обласного лабораторного центру.

За понеділок від коронавірусної хвороби померло 10 осіб, нових випадків захворювання зафіксовано 315 - для порівняння, стільки ж було зафіксовано за два попередні вихідні разом.

Смертність від Covid-19 на Харківщині подолала позначку у 1 600, кожного дня помирає не менше 5 осіб.

Наразі під медичним наглядом у лікарських закладах перебувають 5 586 пацієнтів.

Всього за період пандемії захворіли 84 202 людини, 77 016 - змогли одужати.

За добу найбільше хворих на коронавірус було зафіксовано у місті Харків - 235 людей, Первомайському та Куп'янському районах - по 13 людей.

Також нові захворілі з'явилися у Харківському - 11, Чугуївському - 8, Красноградському - 7, Ізюмському - 7, Лозівському - 6, Валківському - 5, Краснокутському - 3, Дергачівському - 2, Вовчанському - 1, Золочівському - 1, Зміївському - 1, Шевченківському - 1, Кегичівському - 1 районах.

В цілому на території України за перший день весни зафіксували 5 336 нових випадків захворювання, з них 308 хворих - діти, а 218 - медичні працівники. Під лікарським контролем на сьогодні перебувають 154 320 пацієнтів з лабораторно підтвердженим коронавірусом. Всього за добу від "ковід" померло 162 особи.

1 березня було проведено 54 994 тестувань методами ПЛР та ІФА, а також експрес-тести на антиген до SARS-CoV-2. Також було зроблено 1 764 щеплення, кількість провакцинованих першою дозою CoviShield зросла до 4 905 осіб.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у вихідні в лабораторіях проводять у чотири рази менше тестувань на коронавірус, через що статистичні показники кількості хворих падають.



Джерело: https://labcenter.kh.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися