У Харківській області не вистачить грошей для всіх медиків, які перехворіли COVID-19

Гроші будуть отримувати тільки медпрацівники, які важко перенесли COVID-19

У Харківській області одноразову грошову допомогу виділятимуть тільки тим медикам, які важко перенесли COVID-19. Дане питання обговорили на засіданні постійної бюджетної комісії, передає МГ "Об'єктив".

Заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук пояснив, що гроші будуть отримувати тільки ті медпрацівники, які важко перенесли COVID-19: ускладнена пневмонія, інтоксикаційний синдром і т.д.

"Є велика кількість людей, які будуть мати позитивний імуноглобулін G, які не мали жодних ознак захворювання. І якщо ми почнемо оплачувати всім, у кого імуноглобулін G, коштів обласного бюджету не вистачить", - сказав Бондарчук.

Питання "Про використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я, які захворіли на COVID-19, викликану коронавірусом SARS-CoV-2" депутати відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський підсумовував усе по COVID-19 за зиму в Україні та світі. Волянський уточнив, що в Україні пандемія триватиме довше, ніж в решті світу




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися