На Харківщині стрімко росте смертність від коронавірусу: статистика

У вівторок у Харківській області в три рази більше померлих та вдвічі більша кількість нових хворих на Covid-19

На Харківщині за добу померло від коронавірусу 14 осіб, кількість нових хворих стала більшою, ніж вчора в два рази. Про це свідчать дані, опубліковані прес-службою Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

За добу було зафіксовано 241 новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на Covid-19. Від початку пандемії кількість людей, у яких знайшли коронавірус у Харківській області, склала 87 139 осіб. Подолати хворобу спромоглися 78 376 мешканців міста та області. За добу остаточно побороли коронавірус 328 людей.

Всього за весь період від "ковід" на Харківщині померло 1666 осіб.

Наразі під медичним спостереженням та в лікарнях перебувають 7068 мешканців Харківщини.

Найбільше нових випадків було підтверджено у місті Харків - 192, Балаклійському та Куп'янському районах - 13 та 11 відповідно. Також позитивні тести отримали мешканці Харківського та Вовчанського районів - по 5 осіб, Лозівського та Ізюмського - по 3, Богодухівського - 2, а також Великобурлуцького, Краснокутського, Валківського, Коломацького, Чугуївського, Первомайського, Барвінківського районів - по 1 випадку.

На території всієї України за добу кількість нових хворих сягнула 6 377 випадків - це вдвічі більше, ніж вчора. З захворіло 309 дітей та 263 медичних працівники.

Всього в Україні є активно хворими 184 099 осіб.

За добу було зроблено 4 362 вакцинації і загальна кількість людей, які отримали щеплення, досягла 23 480 осіб. Також було проведено 64 126 тестувань методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.

Протягом вівторка від Covid-19 померли 219 осіб. Найбільше - у Закарпатській області: 20, Донецькій: 18, місті Київ та Одеській області - по 17 осіб.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що на вихідних на Харківщині не було зроблено жодного щеплення, та проведено в два рази менше тестів, ніж в будні дні.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися