На Харківщині вакцинують ветеранів АТО попри температуру та слабкість

Організацією вакцинації ветеранів займається ГО "Спілка ветеранів АТО": ті, кого обрали для щеплення, мають прибути у визначене місце та взяти з собою паспорт та код

Перші вакцинації учасникам АТО зробили 20 березня, і стан бійців погіршився, спостерігалося підвищення температури до 38 градусів, втомлення. Про це повідомили у Харківській обласній громадській організації "Спілка ветеранів АТО".

Згідно наказу №433 від 11.03.2021 року МОЗ було розпочато вакцинацію проти Сovid-19 препаратом AstraZenecа учасників АТО/ООС. Першою тестовою групою стали переважно особи з інвалідністю та похилого віку.

Спілка проводить реєстрацію для учасників АТО на вакцинацію за допомогою гугл-форм. Для участі достатньо заповнити свої дані: прізвище, ім'я та по-батькові, номер телефона, електронну пошту, вказати чи хворів учасник на Covid-19 та чи має алергію на щеплення.

Після заповнення форми організатори обіцяють зв'язатися найближчим часом та повідомити про час та місце вакцинації.

У громадській організації попри побічні ефекти від вакцинації схвалюють старт вакцинації атовців та висловлюють подяку керівництву ХОДА.

"В цей непростий час саме ветеранам важливо подати всім українцям приклад відповідального ставлення до вакцинації", - зазначають у "Спілці ветеранів АТО".

Нагадаємо, раніше у ХОДА розглядали питання медичної допомоги ветеранам АТО під час карантину. Лікарі та соцслужби зазначили, що через епідемію на "Телефон довіри" кількість звернень від атовців зросла у декілька разів. Представники департаменту охорони здоров'я визначили, що отримувати психологічну допомогу ветерани зможуть також під час санаторного оздоровлення.

"Коментарі" повідомляли, що у ХОДА визначили, що залишки вакцини, які залишилися від першої хвилі вакцинації медичного персоналу, слід передати на реалізацію Наказу МОЗ про вакцинацію ветеранів АТО/ООС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися