"У квітні фізично не буде людей": у Харкові визнали, що в лікарнях не вистачає медиків

За останні місяці у Харкові звільнилося 2 тисячі медиків, тому міськрада закликає людей з будь-якою медичною освітою долучитися до коронавірусних бригад

 У Харківській міськраді визнали, що лікарів для роботи у ковідних бригадах в Харкові немає. Про це повідомили у прес-службі установи з посиланням на слова заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

Вона повідомила, що в березні навантаження на бригади збільшилося у півтора рази, порівняно з минулими місяцями. Однак сформувати нові можна лише, якщо підтверджено перевантаженість вже наявних.

"У березні кількість хворих почала різко підвищуватися, але ми не можемо створити нові бригади, поки не здамо березневий звіт в НСЗУ і вони не побачать, що бригади працювали з перевантаженням. Але в квітні ми зіткнемося з проблемою, що у нас фізично не буде людей, яких ми могли б включити до складу бригад", -  розповіла віце-мер.

Вона закликала усіх, хто має медичну освіту відгукнутися на пропозицію мерії.

"Оскільки бригади для роботи з хворими COVID-19 можуть бути сформовані тільки зі співробітників лікарень, де працюють такі відділення, то звертатись необхідно саме туди", - повідомила Горбунова-Рубан.

Вона розповіла, що за минулий рік у медичних установах Харкова стало працювати на 2 тисячі менше лікарів та медичного персоналу.

"Будь ласка, якщо у вас є можливість і ви хотіли б отримати більш високу заробітну плату в період роботи в цих бригадах - звертайтеся в наші медустанови. Це можуть бути науковці, студенти з середньою медичною освітою", - закликала заступник голови міськради.

За її словами, ковідні бригади чотирьох лікарень (№13, 17, 18, 23) потребують додаткового молодшого персоналу, медсестер, терапевтів, кардіологів та анастезіологів.

Консультації з питань працевлаштування люди з медичною освітою можуть отримати у заступника директора Департаменту охорони здоров'я Тетяни Бокалової.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що наступного тижня Харківщина може опинитися у червоній зоні. На думку головного санітарного лікаря області, шансів уникнути нового локдауну у області немає.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися