"Куди класти пацієнтів з Covid-19?" - у Лозівській лікарні вже три дні немає місць, але хворих так і везуть

Лікарня вже кілька днів намагається повідомити обласну владу про переповненість місць, але хворих привозять, навіть, без попередження

У Лозову Харківської області, яка вже потрапила до червоної зони карантину, продовжують везти хворих з Харкова, хоча у міській лікарні вже три дні, як немає місць. Про це повідомляють у Суспільному з посиланням на заступника директора Лозівського медоб'єднання  Олександра Іваненко.

За словами посадовця, пацієнтів розміщують "у ручному режимі", додають місця понад норму. Іваненко каже, що у Харків з Лозівської лікарні вже кілька днів подають дані, що лікарня заповнена на 100%, але обласна влада цю інформацію ігнорує.

"Немає зараз вільних місць. Без жодного попередження в суботу поступили четверо людей, з суботи на неділю ще троє, вчора троє людей і сьогодні вранці дві людини. З Водолаги, з Пісочина, з Харкова. Куди ми не дзвонили, не зверталися, нас ніхто не чує, що ми не можемо приймати", - розповідає Олександр Іваненко.

У лікарні всього 175 місць, з них реанімаційних - всього 7, усі вони зайняті вже кілька днів.

"Поки ми на межі, ми третій день подаємо у Харків, що у нас місць вільних немає. Ми на ручному управлінні. Харків — багатомільйонний, не може вирішити це питання. У нас тут одна лікарня на кілька районів... У нас ні персоналу, ні ліжок, ми не можемо розширятися нескінченно", - зазначає заступник директора Лозівського ТМО.

У свою чергу, в ХОДА заявили, що над підключенням додаткових стаціонарних точок подачі кисню працюють, але коли саме вони з'являться - не повідомили.

Нагадаємо, що з 29 березня Лозівська громада перейшла до "Червоної зони" карантину. "Коментарі" повідомляли, що такий режим буде збережено до перегляду рівня епідбезпечності, який залежатиме від кількості хворих в громаді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися