Після міністерської перевірки Харківському госпіталю ветеранів наказали приймати хворих на Covid-19

Госпіталь мав почати працювати з коронавірусними хворими ще 6 місяців тому, увесь цей час у закладі посилалися на підготовчі роботи

У Харкові ще одну лікарню відкрили на прийом хворих із коронавірусною інфекцією. Про це розповіли у прес-службі Харківської обласної державної адміністрації.

З 5 квітня Харківський обласний госпіталь ветеранів війни почав приймати на лікування пацієнтів з Covid-19.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Ігоря Волченко, у перші дні до госпіталю переводитимуть пацієнтів з інших лікарень, тих, у яких хвороба має легкий перебіг.

"Це дозволить розвантажити інші заклади, а госпіталю - адаптуватися до роботи. Незабаром сюди будуть доставляти пацієнтів карети швидкої", - розповів Волченко.

У госпіталі розгорнули 120 ліжок, з яких 20 - для хворих з хірургічними патологіями. На цей час у госпіталі є 9 ліжок з потоковим киснем, інші оснащені концентраторами. У медзакладі для допомоги хворим на Covid-19 працюватимуть 4 анастезіологічні та 3 терапевтичні бригади.

У госпіталі запевняють, що лікарів та медичного персоналу в установі достатньо і, навіть, є резерв.

Медичний заклад мав стати опорним ще 6 місяців тому, але відкрили його для прийому хворих на коронавірус лише після міністерської перевірки, яка досліджувала відповідність звітів ХОДА реальній наявності вільних місць у лікарнях.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що після суспільного резонансу у МОЗ перестали довіряти даним про заповненість харківських лікарень хворими на коронавірус, тому міністр Степанов призначив перевірку усіх медустанов Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися