Харків'ян стали прищеплювати китайської вакциною від коронавірусу

У Харкові співробітники сфери освіти перші отримали щеплення китайською вакциною

У Харкові, 16 квітня, китайською вакциною CoronaVac/Sinovac Biotec прищепили перших жителів. Про це повідомили в пресслужбі Харківської ОДА та відзначили, що першими вакцину отримали співробітники Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Відзначається, що щеплення робили на базі обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні, а її отримали 14 осіб. Одним з перших хто прищепився, став методист Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Борис Половин. За його словами, щеплення вирішив зробити, бо скоро починається ЗНО та потрібно щодня спілкуватися з учителями, школярами і т.д.

yo3QGJlovU6aS4fd0UDCn1zbD.jpg

Лікар-інфекціоніст Володимир Конельська розповів, що CoronaVac (інактивована цільноклітинна вірусна вакцина виробництва компанії Sinovac Biotec) пройшла сертифікацію в Україні та її допустили для подальшого використання. Відзначається, що для завершення повної імунізації пацієнт повинен отримати другу дозу через 28 днів після першого щеплення. Самі дози розподілені в одноразових флаконах та зберігаються при зручних (на відміну від Pfazer) 2-8 градусах тепла. Відомо, що 13 квітня Харківська область отримала 8520 доз китайської вакцини CoronaVac / Sinovac Biotec для імунізації 4260 осіб.

Нагадаємо, в Харківську область до 19 квітня привезуть 1170 доз вакцини Pfizer-BioNTech. Торгова назва даної вакцини - Comirnaty та Україна отримала її в рамках міжнародної ініціативи COVAX. Відомо, що це тільки перша партія вакцини та в країну завезуть ще. Для перевезення перших 117 тис. Доз вакцини від Pfizer вибрали приватну логістичну компанію ТОВ "Фармасофт"




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися