У Харківську область завезли першу партію вакцини Pfizer

Жителям Харківщини розповіли, хто отримає першу партію вакцини Pfizer

Сьогодні, 18 квітня, Харківська область отримала 1170 доз вакцини Pfizer/BioNTech. Про це повідомили в пресслужбі Харківської ОДА.

В.о. директора Департаменту охорони здоров'я Харківський ОДА Ігор Волченко зазначив, що нею вакцинуватимуть осіб, які знаходяться в інтернатних закладах області, та працівників цих установ. Зазначається, що в області створили списки та розробили щоденний план вакцинації на тиждень (перша партія вакцини за цей тиждень має закінчитися).

За словами директора КП "Обласний аптечний склад" Ірини Шігун, вакцина прийшла в спеціальних боксах, які тримають температуру до мінус 80 градусів до 30 діб. Кожен флакон містить шість доз вакцини.

Відомо, що перед розведенням вакцину потрібно розморожувати протягом двох годин. За добу до введення вакцину переводять у температурний режим 2-8 градусів. Після цього використати її необхідно протягом п'яти діб.

Нагадаємо, торгова назва цієї вакцини - Comirnaty. Україна отримала її в рамках міжнародної ініціативи СOVAX. Це тільки перша партія вакцини, в країну завезуть ще. Для перевезення перших 117 тисяч доз вакцини від Pfizer вибрали приватну логістичну компанію ТОВ "Фармасофт".

Відомо, що на обласних складах заморожені вакцини будуть зберігатися в термоконтейнерах із сухим льодом, які забезпечують підтримання температури -60° C. При цьому Pfizer-BioNTech повинна зберігатися і транспортуватися при температурі в межах від -60°C до -80°C.

По 1170 доз отримала кожна область України та Київ. Разом із вакцинами Pfizer-BioNTech області отримають шприци, коробки для безпечної утилізації медичних відходів і розчини для розведення.




Активист

18 квітня 2021, 14:11

Начинается вакцинация привезенной соросятами вакцины. Использовать ее можно с 18 лет. Так написано в инструкции. Первая партия поступит в первую очередь для детей сирот интернатов ну и для персонала. Дальше без комментариев. Сегодня какой год по календарю. Ее там разрабатывал надеюсь не внук Йозеф Менгеля.

Николай Буряк

18 квітня 2021, 11:54

В какой очередности и когда и какой вакциной обработают инвалидов войны в г.Харькове ?....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися