Кількість нових випадків Covid-19 на Харківщині вдвічі більша ніж в інших регіонах: МОЗ

Кількість протестованих на наявність коронавірусу в області все ще залишається на рівні святкових днів

У Харківській області після вихідних стрімко зростає кількість нових випадків захворювання на Covid-19. За добу було підтверджено діагноз у 405 мешканців області. Про це свідчать дані Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

Всього від початку пандемії кількість захворілих на нову коронавірусну інфекцію склала 137 тисяч 863 особи. З них 111 412 людей побороли інфекцію та одужали, а 2928 випадків виявилися летальними.

За добу коронавірус забрав життя 14 мешканців Харківщини.

Наразі під лікарським контролем у медзакладах та амбулаторно перебувають 23 623 мешканці Харкова та області.

Найбільша кількість позитивних тестів на коронавірус була отримана Харківському районі - 338, з них 320 зробили мешканці Харкова. Також нові випадки зафіксовано у Чугуївському районі - 42, Ізюмському - 22, Куп'янському, Богодухівському, Лозівському районах - по 1 випадку.

На території всієї України за добу було виявлено 2 576 нових хворих на коронавірус. З них 30 осіб є медичними працівниками, а 103 - діти. За вівторок було зроблено 29 154 тестування методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.

Наразі на території держави на Covid-19 хворіє 348 551 людина. За добу коронавірус забрав життя 161 особи. Найбільше смертей було зафіксовано у Херсонській області - 31.

До анти-ТОП-3 регіонів з найбільшою кількістю нових випадків захворювання увійшли Дніпропетровська область - 217 хворих, Донецька область - 287 хворих, та з великим відривом - Харківська область - 405 хворих.

У вівторок 3 425 українців зробили щеплення, з них дві дози отримали вже 13 осіб.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у вихідні та святкові дні у Харківській області та на всій території України майже не робили тестів на коронавірус, через це статистика останніх днів має сильно занижені показники, і найближчим часом очікується чергових сплеск захворюваності.



Джерело: https://labcenter.kh.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися