Благодійники з США подарували Харківщині засоби для лікування Covid та пообіцяли допомогти дитбудинкам

Усі медичні засоби призначені для людей з тяжким перебігом захворювання на коронавірус

Благодійна організація з Північної Кароліни придбала для Харківської обласної інфекційної клінічної лікарні медичні засоби та матеріали для лікування пацієнтів з Covid-19. Про це розповіли у пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації.

Основні засоби, отримані у якості гуманітарної допомоги, призначені для людей, у яких хвороба проходить у тяжкій формі. За словами головного лікаря обласної "інфекційки". Уся допомога є адресною, адже перед тим, як отримати медичні засоби, лікарня заздалегідь узгодила перелік необхідних матеріалів. До нього включали саме те, чого найбільше потребує медичний заклад.

Серед гуманітарних "подарунків" - мішки АМБУ для штучної вентиляції легень, засоби індивідуального захисту, велика кількість витратних матеріалів.

Директор благодійної організації Алекс Говен, який особисто привіз медичні засоби в Харків, розповів, що він з колегами лише нещодавно дізнався про існування на Харківщині великої кількості дитячих будинків, тому вони вирішили допомагати й дітям - у дитбудинках і дитячих лікарнях, з деякими вже навіть налагоджено стосунки.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що попри те, що Харківщина вийшла з "червоної" зони, вона продовжує триматися у перших ланках антирейтингу України за показниками захворюваності та смертності. Також негативною в області є статистика з кількості проведених щеплень і тестувань на коронавірус у вихідні та святкові дні. Через це цифри щодо захворюваності останніми днями дуже занижені і зростатимуть відповідно до збільшення кількості проведених тестувань.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися