У Харкові здають в експлуатацію нову кисневу трасу, побудовану за кошти меценатів - Скоробагач

Влада відмовилася прокласти кисень в ЗД лікарню

У Харкові 17 травня о 14:00 у лікарні "Укрзалізниці" з'явилася киснева траса на 100 точок. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач.

Варто відзначити, що Скоробагач займається фінансуванням проєкту. За його словами, в залізничній лікарні (ЦКБ №5) нарешті змонтували кисневу трасу. Тепер на п'яти поверхах стоять спеціалізовані точки, а на 4 і 7 взагалі поставили реанімаційні. Також Скоробагач зазначив, що додаткову реанімацію скоро зроблять і на 6 поверсі.

"Маючи 415 ліжок, лікувальний заклад могло приймати тільки одиниці важких хворих. Тому що в лікарні було всього 6 кисневих точок і, часто, важким пацієнтам доводилося дихати по черзі. Як би дивно і жахливо це не звучало. Керівництво лікарні просто не вирішувалося приймати безліч важких хворих. Адже забезпечення киснем - головна умова перебування в лікарні таких пацієнтів", - пояснив свою участь у проєкті депутат.

Скоробагач додав, що у лікарні не було грошей для кисневої траси. За словами чиновника, тоді в регіоні була особливо важка ситуація з коронавірусом та він вирішив допомогти.

"У цьому мені допомогли мої друзі, які довгі роки співпрацювали зі мною в інших проєктах, і зараз проявили свою небайдужість. Це бізнесмени Денис Парамонов, Андрій Бондаренко, Олександр Лобановський, Володимир Манукян та інші. Завдяки нашим спільним зусиллям, ми розв'язували це питання менше ніж за місяць. Тоді як за пів року це питання не могли зрушити з місця. Ну і звичайно, хочеться сказати, що нова киснева траса - це не про кількість точок, ліжок і суму фінансування. це про врятовані життя в прямому сенсі цього слова!" - підсумував Скоробагач.

Як повідомляв Скоробагач раніше, влада відмовилася прокласти кисень в ЗД лікарні. У підсумку загальна протяжність кисневої траси склала близько кілометра.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися