Харківщина тримає лідерство у коронавірусній статистиці - чому волонтери винуватять у цьому місцеву владу

Смертність в області не знижується з зими, хоча кількість нових випадків Covid-19 зменшується

Харківська область стабільно тримається у ТОП-3 регіонів України за смертністю та захворюваністю на коронавірус. Цифри за новими випадками вже значно менші, ніж місяць тому (сьогодні  - 429), але все одно високі, смертність же залишається на тому ж рівні, починаючи з зими. Точні дані коронавірусної статистики повідомляють у Харківському обласному регіональному центрі Міністерства охорони здоров'я.

Сьогодні в регіоні було зафіксовано 23 смерті, вчора - 19, у вівторок - також 23. Порівняно з іншими областями країни - це дуже високий показник. Волонтери у цій тенденції звинувачують місцеву владу, кажуть, що помилка була допущена системна, адже замість того, аби заплатити один раз і побудувати одну кисневу станцію, яка вироблятиме певну кількість кисню, для лікарень закуповують кисневі концентратори, для яких окремо потрібно закуповувати кисень.

"Опорні лікарні витрачають на місяць від 100 тисяч до мільйону гривень на придбання кисню, а хорошу кисневу станцію можна було б придбати за 10-12 мільйонів гривень, і зекономити гроші лікарень на інші потреби", - каже колишня радниця голови ХОДА волонтерка Наталя Попова.

Наразі у Харківській області активно хворіють на коронавірус 15 522 особи. У декого перебіг хвороби - у легкій формі, а хтось госпіталізований до лікарень.

Всього від коронавірусу в області вже померло 3 115 осіб і кожного дня помирають близько 20 мешканців регіону.

На всій території України за добу було виявлено 5 165 нових випадків захворювання. Харківщина - на третьому місці. Більше нових хворих лише Дніпропетровській області - 483, та у Києві - 433.

За кількістю смертельних випадків Харківщина  на другому місці. На першому - також Дніпропетровська область - 33, на третьому - Донецька область з 18 смертями.

За добу в Україні протестовано на наявність коронавірусу 69 732 особи методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було проведено 17 943 щеплень різними видами вакцини. З них у Харківській області вакцинувалися 903 особи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що з Харкову поновлюють міжнародні авіарейси за туристичними напрямками, які раніше були скасовані через пандемію коронавірусу. Зокрема, з червня харків'яни можуть вирушити прямими рейсами у два грецьких міста.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися