У Харківській області зросла захворюваність на коронавірус: статистика на 21 травня

За даними моніторингу Ради національної безпеки і оборони України, захворюваність COVID-19 в Харківській області зросла на 0,2%. За минулу добу коронавірус діагностували у 299 осіб, пише видання Depo.Харьков.

Повідомляється, що загальна кількість заражених коронавірусом на Харківщині досягло 144 870 людей. Також відомо, що  станом на 21 травня від наслідків коронавірусного захворювання померло 19 осіб (всього - 3134), одужали - 1132 пацієнти (всього - 127 066).

Кількість "активно хворих" знизилася на 852 людини - до 14 670.

До слова, за минулу добу на території всієї країни було виявлено 4 984 нових випадки COVID-19 - серед них 278 дітей і 97 медичних працівників. Також 12 845 пацієнтів одужали, а 202 - померли від ускладнень захворювання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Харківська область стабільно трималася в ТОП-3 регіонів України за смертністю та захворюваністю коронавірусом. Цифри нових випадків вже значно менше, ніж місяць тому (вчора - 429), але все одно високі, смертність же залишається на тому ж рівні, починаючи з зими.

Вчора в регіоні було зафіксовано 23 смерті від наслідків коронавірусної хвороби. У порівнянні з іншими областями країни - це дуже високий показник. Волонтери в такій тенденції звинувачують місцеву владу, кажуть, що  було допущено системну помилку. Адже замість того, щоб заплатити один раз і побудувати одну кисневу станцію, яка буде виробляти певну кількість кисню, для лікарень закуповують кисневі концентратори, для яких кисень тпотрібно закуповувати окремо.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися