На Харківщині виявили спалах кишкової інфекції у дітей

В одному з харківських обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та сімей спалахнула кишкова інфекція. Там було зафіксовано три випадки захворювання на гастроентероколіт, пише сайт Depo.Харьков.

Повідомляється, що станом на 20 травня, всі діти госпіталізовані в стаціонар та отримують необхідне лікування. Основні клінічні прояви захворювання: слабкість, рідкий стілець, блювота.

Щоб встановити причину і виявити джерело спалаху інфекції, експерти проводять комплекс протиепідемічних заходів. Зокрема, проведено епідеміологічне розслідування та санітарно-епідеміологічне обстеження установи; заключна дезінфекція; відбір проб питної води, харчових продуктів, добових проб готових страв і змивів з об'єктів в установі; бактеріологічне та вірусологічне обстеження персоналу (працівники відділення і харчоблоку) і контактних дітей.

За результатами дослідження у п'яти контактних осіб був виявлений антиген ротавірусу. Протиепідемічні заходи тривають.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що за даними моніторингу Ради національної безпеки і оборони, захворюваність COVID-19 в Харківській області зросла на 0,2%. За минулу добу коронавірус діагностували у 299 осіб. Повідомляється, що загальна кількість заражених коронавірусів на Харківщині досягло 144 870 людей. Також відомо, що за станом на 21 травня від наслідків коронавірусного захворювання померло 19 осіб (всього - 3134), одужали - 1132 пацієнти (всього - 127 066). Кількість "активно хворих" знизилася на 852 людини - до 14 670.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися