З якими коронавірусними показниками Харківська область відзначає початок літа (статистика)

В області почали менше хворіти, але продовжують помирати

У Харківській області вже другу добу поспіль фіксується менш як 100 нових випадків захворювання на коронавірус. Поки ще рано говорити про те, що хвороба відступає, адже кількість тих, хто вже хворів на Covid-19 і не впорався з перебігом хвороби та її наслідками, залишається стабільно високою. За останню добу від коронавірусу померли 15 мешканців області. Такі дані повідомляють у пресслужбі Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

За добу в регіоні було зафіксовано 84 нових випадки коронавірусної хвороби. Більшість з них - у Харкові - 56, у Чугуївському районі - 14, Харківському - 5, Ізюмському - 4, Богодухівському та Куп'янському районах - по 2, у Красноградському - 1.

picture

З початку пандемії у Харківській області на коронавірус захворіли 146 899 місцевих жителів. З них побороти хворобу та одужати змогли 135 300 осіб. Забрати життя Covid-19 зміг у 3291 особи.

Наразі у лікарнях та амбулаторно з підтвердженим діагнозом "коронавірус" перебувають 8 308 жителів області та міста Харків.

picture

Всього на території України за понеділок на ковід захворіло 2 137 осіб, із них 56 - медичні працівники, а 91 - діти.

За останню добу від коронавірусу та його наслідків померло 163 українці, найбільше - у Дніпропетровській області - 27.

До традиційного ТОП-3 коронавірусного антирейтингу на цей раз увійшли місто Київ - 434 нові випадки,  Запорізька область - 176, Київська - 138 випадків.

За добу було проведено 51 964 тестування на наявність коронавірусу, методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було зроблено 13 937 щеплень різними видами вакцини. Повністю завершили вакцинацію вже 129 482 українці. З них 8 380 - у Харківській області.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у перший день літа кількість опадів в Харківській області досягне рекордних покажчиків та перевищить 170% від середніх показників за всю історію.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися