Як змінюється захворюваність на Covid-19 у Харківській області - знову у лідерах антирейтингу

Після вихідних з рекордно-низькою захворюваністю, Харківська область знову повернулася до середніх показників

У Харківській області ситуація із захворюваністю на коронавірус залишається стабільною. Після вихідних, протягом яких харків'яни майже не звертаються до лікарень з підозрою на Covid-19, а самих тестувань проводиться у кілька разів менше, до середини тижня статистика вирівнюється і тримається середніх позначок. Про зміни в епідеміологічній ситуації за останню добу розповідають у пресслужбі Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

За вівторок у регіоні було зафіксовано 64 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість захворілих за півтора року склала вже 148 025 осіб.

Найбільшу кількість випадків за добу зафіксували у Харківському районі - 37, з них 32 - у Харкові. Також нові випадки є у Чугуївському районі - 13, Куп'янському - 3, Красноградському - 3, Лозівському - 6, Ізюмському - 1, Богодухівському - 1.

picture

За весь період пандемії побороти хворобу та одужати змогли 141 908 харків'ян та мешканців області. Кількість летальних випадків складає - 3 446, з них за останню добу коронавірус забрав життя 8 осіб.

Наразі лікуються від Covid-19 у лікарнях та вдома 2 671 мешканець Харкову та області.

picture

На території всієї України за добу було виявлено 1 045 нових хворих на коронавірус. З них 46 - діти та 23 - медичні працівники.

У вівторок від коронавірусу та його наслідків померло 78 українців, найбільше - у Херсонській області - 12, Одеській області - 10 та у Харкові - 8.

Традиційний коронавірусний антирейтинг України очолив Київ - 256 нових випадків, Київська область - 75 та Харківська область - 64.

За добу було проведено 58 853 тестувань на наявність Covid-19 методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також у вівторок зробили 62 591 щеплення різними видами вакцини. Кількість українців, які повністю завершили вакцинацію, склала 287 884 осіб, з них 17 348 - у Харківській області.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Департамент охорони здоров'я Харківської області очолюватиме психіатр. Наразі щодо нього проводять перевіркові заходи.



Джерело: https://labcenter.kh.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися