Напади кліщів та кишкові інфекції невідомого походження: чим найчастіше хворіють у Харківській області

За рік кількість захворювань ГРВІ в Харківській області зросла у 2,5 раза

Харківські інфекціоністи розповіли про те, якими інфекційними хворобами найбільше хворіли місцеві жителі в першому півріччі 2021 року. Про результати статистичного дослідження розповіли в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з даними дослідження, за 5 місяців 2021 року кількість інфекційних випадків у порівнянні з минулим роком зросла майже у 2,5 раза.

Якщо у 2020 році до липня було зафіксовано 63 892 інфекційних хворих, то в цьому році ця цифра сягала 150 758 осіб. Більшість інфекцій - це ГРВІ (гострі респіраторні вірусні інфекції). Саме їх кількість продемонструвало значну різницю. Що стосується інших інфекційних захворювань, то їх кількість навпаки знизилася аж на 44,2%.

Також значно зросла кількість населення, яке "підхопило" інфекцію, - 5,7% від усіх жителів області проти 2,4% торік.

Крім аномального росту захворюваності на ГРВІ (у 2,5 раза), збільшилася і кількість захворювань гастроентеритами з невідомим збудником на 15,5%.

Друге місце після захворювань ГРВІ в області займає кількість гострих кишкових інфекцій, кількість яких досягає 42,8%.

За 5 місяців цього року 1165 місцевих жителів вкусили тварини. Це трохи менше, ніж торік, - 1299.

Удвічі зменшилася кількість паразитів, знайдених в організмі людини, - 363 випадки проти 610 минулого року. Найчастіше до цих хвороб схильні діти. Саме вони складають 84,8% від усіх зафіксованих випадків.

Попри холодну весну і літо, на 3,5% почастішали напади на харків'ян кліщів. З 528 осіб, які з моменту укусу поставлені на облік у медичні установи, 30,9% - це діти до 17 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харківській області за останню добу від коронавірусу не померла жодна людина, а нові випадки зафіксували тільки у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися