Захворюваність COVID-19 зростає: статистика в Харківській області на 10 серпня

За добу помер один пацієнт з коронавірусом

Станом на 10 серпня в Харківській області зафіксовано 60 нових випадків інфікування COVID-19. Захворюваність у регіоні зросла на 0,04% і в загальному склала 149 990 осіб. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я України.

За минулу добу від наслідків коронавірусу помер один пацієнт (загальна кількість летальних випадків - 3618), видужало за добу - 27 (всього - 145 294).

Кількість активно хворих в області зросла на 32 особи й склала 1078 громадян.

Найбільшу кількість нових випадків інфікування виявили в Києві (167), Донецькій (78), Одеській (62), Харківській (60) областях.

Зазначимо, що за минулу добу COVID-19 виявили тільки у 13 жителів Харківської області, а також не було зафіксовано летальних випадків.

  У Харківській області 2 липня через новий штам COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

  За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта"-варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проминув, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися