На Харківщині очікують 19 тисяч доз вакцин: який препарат привезуть

Перед тим, як робити щеплення проти COVID-19, радять звернутися до сімейного лікаря

13 серпня в Харківську область повинні поставити 19 тисяч доз препарату для вакцинації Comirnaty/Pfizer. Про це розповів "Суспільному" директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Максим Хаустов.

"Є деякі питання з поставками вакцини. Вона буде в п'ятницю (13 серпня - ред.). Завтра ми очікуємо 19 тисяч доз Comirnaty/Pfizer, будуть покриті усі щеплення, які потрібні на другу дозу", - сказав Хаустов.

Він також зазначив деякий дефіцит вакцини Pfizer в області, проте ним можна зробити щеплення в центрах масової вакцинації. Зокрема, в інфекційній лікарні є препарат Comirnaty. І завтра він вже буде доступний у всіх пунктах вакцинації проти коронавірусу.

Хаустов також зазначив, що перед тим, як робити щеплення проти COVID-19, необхідно звернутися до сімейного лікаря.

"Я б рекомендував кожному звернутися все ж до свого сімейного лікаря і проконсультуватися з ним. Тільки сімейний лікар розуміє, яку вакцину колоти декларанту, і він вже буде радити, куди звернутися", - сказав очільник департаменту охорони здоров'я ХОДА.

Нагадаємо, що в Харкові почали роботу три нових пункти масової вакцинації громадян проти коронавірусного захворювання. В цілому зробити щеплення тепер можна в 10 пунктах. Харків'яни вже можуть зробити щеплення вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech і Moderna.

"Коментарі" також повідомляли, що Харківська область вийшла в "лідери" з розповсюдження коронавірусного захворювання. Так,  станом на 12 серпня в регіоні зафіксували 93 випадки інфікування COVID-19. Захворюваність в області зросла на 0,06% і склала 150 164 людини.



Активист

13 серпня 2021, 15:05

Эксперименты на в большинстве своем русскоязычных жителях приграничных районов с Россией американской вакцины продолжаются. Как писали индийские газеты пару месяцев назад в Индии уже почти невозможно найти обезьян для опытов с американской вакциной Пфайзер. Дальше без комментариев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися