У Харківській області захворюваність на Covid-19 стрімко набирає темпів

Ситуація із захворюваністю нестабільна, кількість смертей зростає

На Харківщині після вихідних зростає кількість нових випадків коронавірусу. Пік захворюваності прогнозують ще попереду. Про це повідомляє пресслужбі Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

За добу у регіоні було зафіксовано 105 нових хворих на коронавірус. Для порівняння у попередні дні ці цифри були нестабільними: у понеділок - 18, у вівторок - 84, у середу - 33.

Стабільною залишається смертність - вона постійно зростає. За останню добу померло від коронавірусу та його наслідків 4 місцевих жителів. Загальна кількість летальних випадків в області досягла 3657 смертей.

Всього за період пандемії у регіоні на коронавірус захворіли 151 311 мешканців Харкову та області. З них 145 938 змогли перемогти хворобу та одужати.

Наразі у лікарнях Харкова та області, а також на амбулаторному лікуванні вдома перебувають 1716 осіб з підтвердженим діагнозом Covid-19.

picture

У регіоні найбільше нових випадків захворювання виявили серед мешканців Харківського району - 91. З них 84 - мешканці першої столиці. Також нові випадки у середу зафіксували у Чугуївському районі - 6, Богодухівському районі - 4, Куп'янському - 2, та по одному - у Лозівському та Красноградському районах.

picture

На всій території України за добу було виявлено 1581 випадок захворювання на Covid-19. З них 100 - діти. У середу від коронавірусу та його ускладнень померло 45 українців.

За добу у лабораторіях провели 52 427 тестувань. Також було зроблено 162 410 щеплень. Кількість українців, які вже завершили процес вакцинації, складає перевищує 3 мільйони та складає 3 310 320 осіб. З них 191 462 - мешканці Харківської області.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Куп'янську лікарі збираються вийти на акцію протесту через те, що їм не виплачують зарплату та погрожують скороченнями штату.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися