Як поширюється коронавірус у Харківській області - тенденції та статистика

Зростає не лише захворюваність, але й кількість померлих

У Харківській області після вихідних спостерігається чергове зростання захворюваності на коронавірус. Про те, які тенденції поширення коронавірусу панують у Харківській області, повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

За добу у регіоні було виявлено 144 нових випадків захворювання на Covid-19. Для порівняння, за неділю було зафіксовано лише 38 нових хворих. Найбільше позитивних тестів на коронавірус отримали мешканці Харківського району - 120, з них 116 - мешканці Харкова. Також нові випадки є у Чугуївському районі - 13, Красноградському - 6, по 2 - у Куп'янському та Лозівському, а також 1 - в Ізюмському.

picture

У понеділок від коронавірусу та наслідків, які він викликає, померло 7 місцевих жителів. Загальна кількість летальних випадків досягла 3680 смертей.

Всього за період пандемії на коронавірус захворіли 152 031 мешканець Харківської області. З них 136 236 осіб побороли хворобу та одужали після лікування.

Наразі на Харківщині на коронавірус хворіють 2 115 осіб, усі вони перебувають під лікарським спостереженням у медичних закладах та амбулаторно.

picture

На території всієї України з добу було зафіксовано 1 356 нових випадків захворювання. З них 31 хворий — представники медичних закладів, 75 - діти.

У понеділок від коронавірусу помер 51 українець, найбільше — у Донецькій області - 8.

За добу було проведено 46 014 тестувань на наявність коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.

Також було зроблено 150 482 щеплень різними видами вакцини. Кількість українців, які повністю завершили процес вакцинації склала 3722707. З них 219 748 - мешканці Харківської області.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що лікар з Харкова розповів, що частіше на "Дельту" інфікуються ті, хто робив щеплення, аніж ті, хто вже перехворів.



Джерело: https://labcenter.kh.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися