Яка ситуація з коронавірусом у Харківській області на 6 вересня

На Харківщині триває вакцинація

У Харківській області 6 вересня коронавірус виявили всього у 49 осіб. За добу від коронавірусу померло 3 людини. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 153 072 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 3710 хворих. Видужала від коронавірусу вже 146 585 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 2777 пацієнтів.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили у 48 осіб (в самому Харкові - у 42), в Чугуївському - у 0, в Куп'янському - у 0, в Ізюмському - у 0, в Лозівському - у 1, в Красноградському - у 0, в Богодухівському - у 0.

5C6mBAwyWwXKhAXjy9iAX-Xaj.png

При цьому за добу 772 людини отримали першу дозу вакцини, а 1700 - другу. Всього вакцину отримали 2472 людини. У регіоні 370 269 жителів уже отримали перше щеплення, а 256 829 - зробили другу.

Контекст:

 За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки глави ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

 Любов Махота перемогла в конкурсі на посаду генерального директора ДУ "Харківський обласний центр контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України". Про це розповіли на сайті самого лабцентру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися