Коронавірус у Харківській області: Які школи перейдуть на дистанційку

На Харківщині деякі школи можуть піти на дистанційне навчання

У Харківській області школи, в яких друге щеплення від коронавірусу отримало менше ніж 80% колективу, підуть на дистанційне навчання при переході регіону в жовту карантинну зону. Про це розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Роман Семенуха в ефірі програми "Інформаційний вечір" на телеканалі Simon.

Чиновник зазначив, що 1 вересня на Харківщині відкрилося понад 730 загальноосвітніх середніх шкіл. При цьому з них тільки 39 закладів вакцинували 80% співробітників. Варто відзначити, що в статистику входять тільки люди, які вже отримали друге щеплення.

Згідно зі статистикою на 8 вересня в Харківській області вакцинували тільки 30% співробітників установ освіти, а понад 44% зробили лише перше щеплення.

Контекст:

⬤ У Харківській області 9 вересня коронавірус виявили всього у 302 осіб. За добу від коронавірусу померло шестеро осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 153 785 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 3729 хворих. Одужали від коронавірусу вже 146 837 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 3219 пацієнтів.

 За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки глави ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

 Любов Махота перемогла в конкурсі на посаду генерального директора ДУ "Харківський обласний центр контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України". Про це розповіли на сайті самого лабцентру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися