У Харківській інфекційній лікарні не залишилося вільних місць для хворих на Covid-19

Кожного дня до лікарні привозять все більше пацієнтів з діагнозом "коронавірус", у реанімації місця закінчилися

Харківська обласна інфекційна клінічна лікарня заповнена на 100% пацієнтами з коронавірусною інфекцією. Про це повідомив директор закладу Павло Нартов в ефірі "Українське радіо. Харків", передає "Суспільне".

За його словами у лікарні всього є 330 місць, з них 200 зайняті хворими, у яких або вже підтвердили захворювання на Covid-19, або підозрюють. Кожного дня хворих привозять все більше: у середу поступило 26 пацієнтів, за попередні два дні - 43.

Павло Нартов розповів, що серед пацієнтів є ті, у кого хвороба проходить важко, вони перебувають у реанімації на апаратах штучного дихання. Там всього 12 ліжок, усі вони заповнені.

За словами директора лікарні, дефіциту ліків, медичного персоналу та обладнання наразі немає. За період зменшення захворюваності лікарі та медпрацівники змогли перепочити, взяти відпустки, за цей період звільнень не було, тому до нової хвилі лікарня підійшла з повністю старим персоналом.

Для довідки: у регіоні зараз є 13 опорних лікарень, які можуть приймати хворих на коронавірус. До переліку медзакладів першої хвилі входять Обласні клінічні інфекційна та дитяча інфекційна лікарні, Харківські лікарні №13, 17, 25, Валківська лікарня інтенсивного лікування, Чугуївська центральна лікарня ім. Кононенка, Красноградська центральна районна лікарня, Лозівське та Куп'янське ТМО.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області підтвердили циркулювання штаму коронавірусу "Дельта", який потрапив в область із туристами, які відпочивали у Туреччині та Чорногорії. Наразі у області 45 пацієнтів, у яких підтвердили штам "Дельта".



аноним

10 вересня 2021, 11:45

УЁБКИ КОНЧЕНЫЕ! СРОЧНО ВСЕХ НА ПРИНУДИТЕЛЬНУЮ ВАКЦИНАЦИЮ! САЖАЙТЕ В ТЮРЬМЫ ТЕХ, КТО КАТЕГОРИЧЕСКИ НЕ ХОЧЕТ ВАКЦИНИРОВАТЬСЯ И ПРИЗЫВАЕТ ДРУГИХ НЕ ВАКЦИНИРОВАТЬСЯ! ЧЁ СОПЛИ БЛЯТЬ ЖУЁТЕ??!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися