У Харківській області продають індичку з сальмонелою

Величезна партія зараженого м'яса птиці надійшла в Україну з Польщі

У партії індички, експортованої з Польщі, була виявлена бактерія сальмонела. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

У крилах індички польського виробника Indyk-Slаѕk ще 10 вересня було вивлено Salmonella typhimurium. Цей тип бактерії може призвести до сальмонельозу людини та тварин.

Вже після виявлення сальмонели, на фірмі Rasko з крил виготовили м'ясо механічного обвалювання та відвантажили в Україну. Тут вона поступила на два склади: у Запоріжжя до ТОВ "Селміт та у Дніпро на холодильний склад "ФРОСТ 4".

Всього, за даними Держпродспоживслужби, до України з Польщі надійшла партія індички вагою 4020 кг.

Те, що м'ясо птиці заражене бактерією сальмонели було виявлено Європейською системою швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів - RASFF, та повідомлено усім учасникам мережі.

У Держпродспоживслужбі звернулися до операторів ринків та до магазинів пильнувати та повідомляти в установу у разі виявлення вказаної партії крил індички у продажу.

Для довідки: система RASFF - Rapid Alert System for Food and Feed - є інструментом для обміну інформацією для учасників мережі, яка дозволяє виконувати швидку передачу інформації щодо ризиків для здоров'я людини, що походить від продуктів чи кормів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області від отруєння дитячою сумішшю померла тримісячна дівчинка. Немовля провело деякий час у реанімації Харківської обласної лікарні, лікарі доклали усіх можливих зусиль, але врятувати маленьке життя не змогли.



Джерело: http://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися