Чи хворіють на коронавірус у Харківській області ті, хто зробив вакцинацію

У ХОДА наголосили на тому, що усі вакцини, що є в області, ефективні

У Харкові та області кількість тих, хто вакцинувався, але все одно захворів, складає 4% від загальної кількості хворих на коронавірус. Про це повідомляє пресслужба ХОДА з посиланням на очільника Харківського облздраву Михайла Черняка.

За його словами, наразі у лікарнях області з діагнозом "коронавірус" перебувають 1 468 осіб. З них тих, хто вакцинований - 64 особи. Жоден з вакцинованих не перебуває в реанімації, а хвороба у них протікає у легкій формі.

Михайло Черняк розповів, що наразі у Харківській області зробили вакцинації близько 21% усього дорослого населення регіону.

Посадовець повідомив, що наразі в області відкрито багато місць, де можна робити щеплення вакциною. Так, відкрито 26 центрів масової вакцинації, 163 пункти щеплень Також на території регіону працюють близько 56 мобільних бригад, як роблять щеплення у великих організованих колективах - вони виконують виїзди прямо до місць перебування цих груп.

За словами Михайла Черняка, у регіоні зараз доступні для вакцинації декілька вакцин, але всі вони є дієвими.

Нагадаємо, у 23 вересня у Харківській області, так само, як і на решті території України вводиться "жовта" зона карантину, яка передбачає перелік карантинних обмежень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що більшість шкіл та садочків області готові до переходу у "жовту" зону карантину. За умовами введення карантинних обмежень, аби заклади різних рівнів освіти продовжили працювати у жовтій зоні, у них має бути вакциновано не менше 80% працівників. Щодо тих закладі, які не встигли виконати обов'язкову умову, рішення про продовження роботи під час карантину буде прийняте ввечері 22 вересня.







Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися