У Харківській області продовжує ускладнюватися ситуація з коронавірусом

На Харківщині зафіксували майже 1000 нових випадків COVID-19

У Харківській області на 24 вересня коронавірус виявили у 948 осіб. За добу від коронавірусу померло 11 жителів. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 161 080 людей. У регіоні за весь період пандемії померло 3857 хворих. Видужала від коронавірусу вже 148 469 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 8754 пацієнти.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили у 6782 осіб (в самому Харкові - у 706), в Чугуївському - у 46, в Куп'янському - у 27, в Ізюмському - у 24, в Лозівському - у 10, в Красноградському - у 21, в Богодухівському - у 38.

G_hOSuSh-E__z8P0Vm56Y5MJM.png

Контекст:

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися