Харківська область скоро може перейти в "червону" зону карантину

В Україні коронавірус набрав найбільші темпи зростання захворюваності у 2021 році

Харківська область протягом найближчих двох-трьох тижнів може перейти в "червону" карантинну зону. Про це 24 вересня розповів головний санлікар України Ігор Кузин.

В регіоні коронавірус швидко почав набирати обертів. В Україні кількість нових випадків за останній тиждень зросла на 68%, а госпіталізацій — на 51%.

Крім Харківської, зараз під загрозою знаходяться Житомирська, Луганська і Львівська області. Кузін зазначив, що поки навантаження на систему охорони здоров'я знаходиться під контролем. Зараз в Україні реанімаційні ліжка зайняті на 34%, ліжка з киснем — на 31%, а апарати ШВЛ — на 13%.

Контекст:

У Харкові планує ще дві лікарні виділити під боротьбу з COVID-19. Світлана нагадала, що зараз в Харкові залишилося всього 770 ліжок для хворих жителів. Крім того, чиновниця зазначила, що 90% наявних ліжок вже забезпечені киснем.

У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківської області в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".

У Харківській області на 24 вересня коронавірус виявили у 948 осіб. За добу від коронавірусу померло 11 жителів. В області COVID-19 діагностували вже у 161 080 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 3857 хворих. Одужало від коронавірусу вже 148 469 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 8754 пацієнти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися