У Харківському міському транспорті посилено працюватиме поліція та виписуватиме штрафи

Поліція перевірятиме дотримання карантинних обмежень перевізниками та пасажирами у метро та наземному транспорті

Харківська міськрада звернулася з офіційним проханням до Нацполіції та Патрульної поліції Харківської області долучитися до контролю за дотриманням карантинних вимог у громадському транспорті. Відтепер, поліціянти більш активно слідкуватимуть за порушенням правил протиепідемічного захисту. Про це повідомили у пресслужбі харківської мерії.

У міськраді пояснили, що водії наземного транспорту не мають повноважень та можливостей контролювати те, чи вдягнули пасажири маски, та яка кількість містян зайшла до транспортного засобу. Спроби покласти такі обов'язки на персонал наземного транспорту та метрополітену погіршує та гальмує його роботу, також це спричиняє чисельні конфліктні ситуації з пасажирами.

Через це мерія звернулася до правоохоронців, аби ті посилили свій контроль за дотриманням у громадському транспорті заходів із запобігання поширення Сovid-19 у регіоні.

У Міськраді нагадали про те, що Харків офіційно перебуває у "помаранчевій" зоні карантину, а останніми днями кількість нових випадків захворювання стрімко зростає. Через це владою було прийняте рішення про неухильне використання масок у автобусах, маршрутках, тролейбусах, трамваях та метро. Окрім цього актуальним є заборона перевезення кількості пасажирів, більшої, ніж та, яка визначена кількістю "сидячих" місць.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про прогноз харківського лікаря щодо того,  якщо не ввести більше обмежень, то у Харківській області буде лише збільшуватися кількість померлих, а також все частіше у лікарні поступатимуть пацієнти, яким лікарі вже не зможуть нічим допомогти.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися