Медики озвучили статистику захворюваності коронавірусом у Харківській області: дуже багато смертей

У Харківській області за добу зафіксували 18 смертей від COVID-19

У Харківській області на 22 жовтня коронавірус виявили у 1306 жителів. За добу від COVID-19 померло 18 осіб. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 192 512 осіб. У регіоні за весь період пандемії помер 4451 хворий. Видужала від коронавірусу в сумі 160 838 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 27 223 пацієнти.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили у 1059 осіб (в самому Харкові - у 872), в Чугуївському - у 39, в Куп'янському - у 44, в Ізюмському - у 31, в Лозівському - у 2, в Красноградському - у 19, в Богодухівському - у 112.

AjKQ83caiOcwu6LK6BDPFiCvH.png

Контекст:

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 За даними Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ, в період з 8 по 14 жовтня з урахуванням випадків коронавірусу (попередній діагноз) в Харківській області на грип та ГРВІ захворіло 12 915 громадян. Такий показник на 17% менший, ніж за минулі сім днів.

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківської області в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Игорь

22 жовтня 2021, 21:31

Скажите спасибо нашему И.О. мэра Терехову за это! Ему наплевать на то, что происходит с медициной в городе! Ему глубоко наплевать на здоровье и жизни горожан!!! Вместо того, чтобы в Харькове вести настоящую борьбу с коронавирусом, он систематически организовывает массовые мероприятия ради собственного пиара и рейтинга, который вероятно он сам себе и рисует. Не предпринимается никаких мер для того, чтобы хоть немного снизить уровень заражаемости "covid-19". На этих выходных состоится футбольный матч на стадионе "Металлист". Кроме этого, ещё состоится так называемый фестиваль уличной еды. Кто-то видимо сильно голоден. Конечно, большинство зрителей посетят матч с отсутствием защитных масок, но это как всегда не волнует харьковскую городскую власть. Им бы главное - заработать! А потом работники "скорой" не будут госпитализировать умирающих граждан из-за того, что в больницах попросту не будет хватать койко-мест и как всегда по "традиции" харьковскую власть это волновать не будет! Именно из-за него в городе столько людей умерло от страшного вируса. Ни одного дня в Харькове не было настоящего карантина. Никто ничего не соблюдает, и на это местные чиновники закрывают глаза. Ничего, кроме популизма и пиара. Вот такая харьковская власть!

Гість

22 жовтня 2021, 13:02

Саме час для футбольних матчів. Молодці, так тримати.

Активист

22 жовтня 2021, 12:55

Так закройте область и не пускайте никого с других областей особенно с западных и центральных. А тех кто едет в АТО а это в основном западенцы пусть едут транзитом и не выходят с вагонов. Потому как их земляки и жены в основном батрачат в Польше и поляки в Англии. И потом привозят в Украину заразу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися