Скільки щеплених людей потрапили в "інфекціонку" Харківської області

У Харківській області нещеплені люди важко переносять коронавірус

У харківську обласну клінічну інфекційну лікарню за пів року потрапило всього дві вакцинованих людини. Відповідну статистику навели на сайті "інфекціонки".

Медики зазначили, що навіть ті вакциновані, які потрапили на лікування, мали позитивну динаміку лікування. У важкому стані в "інфекціонку" найчастіше потрапляють люди без вакцини з хронічними захворюваннями: ожиріння, цукровий діабет, гіпертонічна хвороба, онкологія тощо.

"Дуже важливо, щоб такі хворі були захищені, щоб у них була вакцинація. На жаль, не всі розуміють важливість щеплення. Не всі бачать ті жахи, які відбуваються в реанімації. Навіть апарати штучної вентиляції легень не завжди можуть врятувати, адже COVID-19 руйнує не тільки легкі, але й інші органи: нирки, серцево-судинну систему. Тому вакцинація повинна бути на першому місці", - розповіла завідувачка відділення інтенсивної терапії обласної інфекційної лікарні Лариса Маркуш і зазначила, що тільки вакцинація здатна захистити від COVID-19.

Контекст:

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися