Скільки щеплених людей зараз знаходиться в харківських лікарнях

У Харкові понад 50 осіб підключені до ШВЛ

У харківських лікарнях на 25 жовтня лежить 83 вакцинованих людей зі 1182 всіх хворих на коронавірус. Про це розповіла віцемер Світлана Горбунова-Руба.

Зазначається, що за добу в Харкові госпіталізували 56 хворих. Заповнення ліжок склало 75%. При цьому з усіх хворих в стаціонарах 959 осіб (81%) знаходяться на кисневій підтримці, 98 (8,2%) на інтенсивній терапії та в реанімації й тільки 65 (5,4%) - підключені до ШВЛ. Варто зазначити, що в Харкові встановлено всього 119 апаратів штучної вентиляції легенів.

Світлана звернулася до жителів і попросила частіше приходити вакцинуватися неділями, оскільки у всіх пунктах працюють медичні бригади.

Контекст:

 У Харківській області на 25 жовтня коронавірус виявили у 1687 жителів. За добу від COVID-19 померло 34 людини. В області COVID-19 діагностували вже у 197 116 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 4542 хворих. Одужали від коронавірусу 163 094 людини. Зараз під наглядом медиків знаходиться 29 480 пацієнтів.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися