На харківських виборах можна проголосувати і без вакцини

Вибори у Харкові: ПЛР-тести та COVID-сертифікати не потрібні

У Харкові проголосувати на виборах можуть усі. Вакцина для цього непотрібна. Про це розповіла голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко, коментуючи різні фейки, які почали поширюватись у мережі, передає МГ “Об'єктив”.

"Члени комісії мають свої повноваження щодо виборчого кодексу. Вони не можуть нічого перевіряти – ані ПЛР-тести, ані COVID-сертифікати. Тому я думаю, що це фейкова інформація. На дільниці можна перевіряти лише паспорт. Це все, що потрібно мати виборцю у день голосування", - пояснила Олена Матвієнко.

Контекст:

 Харків'янам показали текст бюлетеню, який вони отримають 31 жовтня на виборах мера. Відповідний документ оприлюднила Харківська міська територіальна виборча комісія. Згідно з бюлетенем, на виборах можна буде проголосувати за 10 осіб.

 Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. Відповідне поставлення № 5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства.

 У Харкові відбулося чергове засідання Харківської міської територіальної виборчої комісії, на якому було затверджено остаточний перелік кандидатів на посаду мера Харкова.

 В останній день перед затвердженням остаточного переліку кандидатів на позачергових виборах мера Харкова двоє з уже зареєстрованих кандидатів подали заяви про відмову від участі в перегонах. Грошову заставу, яку вони внесли при реєстрації як кандидати, їм не повернуть.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися