Багато спекуляцій навколо цього: у ХОДА розповіли, за яких умов область опиниться у "червоній" зоні

Медична система в області, хоч і напружена, але справляється з кількістю госпіталізованих із COVID-19

За словами заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка, регіон залишається на межі "червоної" карантинної зони. Про це пише Kharkiv Today.

"На вчорашній день ми трохи перевищили показник із завантаженості ліжок, який є основним (на 0,2%, 65,2% фактично був показник). Щодо госпіталізації також маємо певне перебільшення. Основні залишаються на межі. Подивимося, яка буде сьогодні ситуація у динаміці Що стосується "червоної" зони, Харківщина на кордоні фактично постійно знаходиться щодо входження/не входження до "червоної" зони. Багато спекуляцій навколо цього — вибори та все інше. Ситуація взагалі не в цьому, вибори проходять навіть у "червоній" зоні. Є певні показники", - повідомив чиновник.

Крім того, Черняк зазначив, що медична система в області хоч і напружено, але справляється з кількістю госпіталізованих із COVID-19. За його словами, перехід у "червону" зону епідемічної небезпеки ймовірний за різкого збільшення кількості хворих на коронавірус. При цьому станом на сьогодні, в регіоні фіксується зниження числа госпіталізованих — воно коливається від 142 до 165 осіб за тиждень.

"Якщо у нас буде зростання та стрімкі зміни, то, безумовно, це буде визначено й у показниках, і це призведе до переведення нашої області в "червону" зону", - розповів заступник голови ХОДА.

Зазначимо, що три регіони України на цьому тижні ризикують опинитися у "червоній" карантинній зоні. Йдеться про Харківську, Волинську та Тернопільську області.

Нагадаємо, що минулої доби захворюваність COVID-19 у Харківській області зросла на 0,6% і склала 208 979 осіб. Станом на 2 листопада, у регіоні виявили 1337 нових випадків інфікування.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися