Харківська область під загрозою потрапляння до "червоної" зони - міністр охорони здоров'я

На "червоному" рівні епідемічної небезпеки вже 16 регіонів країни

В Україні може бути розширено "червону" зону карантину. Так, під загрозою посилення карантинних обмежень Харківська, Волинська та Тернопільська області. Про це повідомив голова Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє РБК-Україна.

Міністр зазначив, що на червоному рівні епідемічної небезпеки вже 16 регіонів країни.

"У зоні ризику Волинська, Харківська та Тернопільська області", - сказав Ляшко.

Зазначимо, що станом на 3 листопада у Харківській області виявили 1374 нових випадків інфікування коронавірусом. Так, захворюваність у регіоні зросла на 0,66%, склавши 210 353 особи.

Минулої доби від наслідків коронавірусного захворювання померло 22 особи (всього з початку пандемії 4761), а одужав 1151 пацієнт (загалом - 172 040). Загалом в Україні виявили 23 393 нових випадків коронавірусу. Найбільша кількість – у Києві, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій і Харківській областях.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що відомий лікар Євген Комаровський назвав три правила, які можуть сприяти зниженню зараження коронавірусом. За словами лікаря, все, що потрібно, - носити медичну маску, уникати натовпу і ходити на свіжому повітрі. Медик зазначив, що зараз, коли діти перебувають на канікулах, інфекцію можуть підхопити дорослі. Тому на батьків лягла ще більша відповідальність.

А також завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський пояснив, чому триває пандемія за 7 мільярдах введених доз вакцин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися