У мерії розповіли про ситуацію з COVID-19 у Харкові

65% лікарняних ліжок зайняті

У лікарнях міста Харків зайнято 65% ліжок, які відведені для пацієнтів із коронавірусом. Загалом нині спостерігається тенденція до зниження захворюваності. Про це на брифінгу повідомила заступник мера Харкова Світлана Горбунова-Рубан, пише видання Depo.Харків.

"Тенденція до зниження захворюваності зберігається, - повідомила заступник міського голови. - Майже вдвічі знизилася захворюваність серед наших людей на коронавірус".

Горбунова-Рубан зазначила, що станом на сьогодні у Харкові для прийому хворих на COVID-19 відведено 1540 ліжок, 65% з яких зайняті - 988 осіб перебувають на лікуванні у лікарнях (40 хворих доставили за останню добу). Серед усіх госпіталізованих 96 щеплені проти коронавірусу. На кисневій підтримці перебувають 805 пацієнтів (80% усіх), у реанімації – 79 осіб, на ШВЛ – 50 осіб.

Нагадаємо, що захворюваність на коронавірус на Харківщині протягом доби збільшилася на 0,18%, склавши 231 547 осіб. Загалом станом на 23 листопада у регіоні виявили 407 нових випадків інфікування. Відомо, що минулої доби від наслідків коронавірусу померло 45 пацієнтів (5417 від початку пандемії), а одужало 633 людини (196 542 всього).

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що за словами заступника міністра охорони здоров'я, головного санлікаря країни Ігоря Кузіна, у МОЗ не розглядається питання про закриття продуктових магазинів для нещеплених мешканців міст. Подібний обмежувальний захід не буде запроваджено, оскільки закрити людям вхід туди – означає позбавити їх можливості купити їжу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися