Лікар із Харкова розповів, що новий штам коронавірусу безпечний

Волянський вважає, що зараз треба думати не про коронавірус, а про грип

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що не треба боятися новий штам коронавірусу "Омікрон", оскільки за місяць після першого випадку в Ботсвані та ПАР не зафіксовано жодного летального результату. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Чого боятися? Грипу. Після торішньої відсутності грип стрімко наростає. У Європі – H3N2. У Китаї — В (Вікторія). У США - 964 випадки лабораторно підтвердженого грипу за 47 тиждень, 97-99% припадає на грип А/H3N2. Важливим є те, що різке збільшення кількості позитивних зразків відбувається на тлі протипандемічних ізоляційних заходів. Тобто. актуальні штами грипу набагато агресивніші за своїх попередників", — написав лікар.

Також Волянський зазначив, що грип на відміну від коронавірусу вкрай небезпечний. Щобільше, на відміну від дорослих, у дітей поки що немає виробленого проти грипу імунітету. З'явиться він у них лише цього сезону, а батькам потрібно вибрати: у дітей з'явиться імунітет природним шляхом або за допомогою вакцинації.

"Для вагітних, попри поширені думки, вакцини проти грипу безпечні. Вони містять нарізку вірусних білків і не можуть викликати захворювання на грип та пошкодження плода. В останні дні я часто чую "адже вже пізно!" Вакцинуватись проти грипу можна й у грудні, і у січні, і у лютому, і у березні. Ризики зростатимуть. Тож краще зараз. Будьте здорові!" - підсумував Андрій.

Нагадаємо, до цього Андрій Волянський поділився своєю думкою про новий штам коронавірусу "Омікрон". Лікар вважає, що зараз насамперед потрібно вакцинувати дітей і літніх людей від грипу, тому що актуальні штами грипу "пробивають" ізоляційні заходи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися